Turistički iskorak Sombora

17:59 22. 02. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Karta grada Sombora (Sombor City Card), koja u vidu digitalnog vaučera objedinjuje turističku ponudu administrativnog centra zapadnobačkog okruga na razmeđu Srbije, Hrvatske i Mađarske, promovisana je danas na 45. međunarodnom sajmu turizma kao pionirski projekat održivog turizma grada Sombora.

Projekat, koji aktivno doprinosi razvoju Sombora kao turističke destinacije, temelji se na 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, a razvili su gradska uprava, turistička organizacija Sombora i platforma Visit.Serbia, zajedno sa lokalnim partnerima koji doprinose promociji i razvoju održivog turizma.

Ministar turizma i omladine Husein Memić posetio je štand Karte grada Sombora i platforme Visit.Serbia sugerisao da bi taj projekat trebalo "podići na nacionalni nivo", koji bi u eri digitalizacije mogao značajno doprineti dodatnom osavremenjavaanju i razvoju turizma u Srbiji.

Karta grada Sombora omogućava turistima i gostima, ali i građanima Sombora, različite usluge i pogodnosti kroz pristup raznim turističkim atrakcijama, muzejima, kulturnim događajima, uz popuste na usluge u restoranima i smeštajnim objektima.

Sombor City Card je praktičan turistički alat koji, uz uštedu vremena, nudi posetiocima administrativnog centra zapadnobačkog okruga na razmeđu Srbije, Hrvatske i Mađarske opcije da uživaju u turističkoj, kulturnoj i gastronomskoj ponudi grada uz povoljnije cene i brojne dodatne pogodnosti.

U eri ubrzanog digitalnog razvoja, Karta grada Sombora je već od danas dostupna na digitalnoj platformi domaćeg turizma Visit-Serbia.online, kao i na interaktivnim terminalima sa beskontaktnim plaćanjem raspoređenim po lokacijama u Somboru, rečeno nje na današnjoj promociji. (kraj) vip/mk

Share: