Čišćenje vojnog groblja

12:53 09. 05. 2024. FoNet | Miloš Janković

ZAJEČAR - Osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru učestvovali su sa zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću „Higijena“ u akciji čišćenja francuskog vojnog groblja u tom gradu, kako bi im pomogli u održavanju prostora koji je jedinstven na području istočne Srbije, saopštila je danas Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

"Osuđena lica su rado prihvatila da u sklopu svog radnog angažovanja posete francusko vojno groblje kako bi pomogli u uređenju prostora koji je izuzetno važan za kulturno-istorijsku baštinu srpskog i francuskog naroda", rekao je direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević.

On je dodao da je 9. maj, kada se slavi Dan Evrope, prilika da se sećanjem na postradale za slobodu ukaže na značaj mira, jedinstva i saradnje među narodima.

Carević je podsetio da su osuđenici iz više kazneno-popravnih ustanova, povodom stogodišnjice od izbijanja Prvog svetskog rata, učestvovali u projektu "Jedno drvo za jednog ratnika" tokom kojeg je od 2014. do 2018. godine posađeno 1,3 miliona sadnica drveća, koliko se smatra da je Srbija izgubila stanovnika u Velikom ratu. (kraj) mjj/bdr

Share: