Besplatno lečenje pasa

12:22 25. 05. 2024. FoNet | desk

BEOGRAD - Zeleni pokret Vračar pokreće inicijativu za uvođenje besplatnog lečenja pasa na opštini Vračar, kako bi pomogli starijim sugrađanima i onima sa finansijskim poteškoćama. Ova inicijativa ima za cilj unapređenje kvaliteta života naših građana i njihovih ljubimaca, smanjenje broja napuštenih pasa i sprečavanje nepotrebne eutanazije.

Osnovni hirurški zahvati kao što je uklanjanje tumora mogu koštati između 18.000 i 25.000 dinara, dok kompleksnije operacije poput odstranjivanja tumora pluća mogu dostići cenu od 80.000 dinara. Pored hirurških zahvata, dijagnostički testovi i tretmani su takođe važni. Na primer, biopsija može koštati oko 1.000 dinara, dok rendgenski snimak sa kontrastom može koštati do 8.000 dinara.

Zeleni pokret Vračar predlaže da opština Vračar otvori opštinsku kancelariju za veterinarsku zaštitu uz simboličnu godišnju pretplatu, a da se ostatak finansiranja besplatnog lečenja vrši iz dela sredstava iz opštinskog budžeta.

Sveukupno, cena lečenja može se kretati od nekoliko desetina hiljada do više od sto hiljada dinara te je tako i nedostupno mnogim našim sugrađanima, navodi se u saopštenju pokreta.

Podrška sugrađana može pomoći da besplatno lečenje pasa na Vračaru postane stvarnost ukoliko se inicijativa institucionalizuje.

Vaš potpis može napraviti ogromnu razliku, zaključuje se u saopštenju. (kraj) dep/mk

Share: