Saopštiti ime tužioca

08:46 30. 05. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS) saopštio je danas da Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) u svojim učestalim saopštenjima, među kojima je poslednje o odbacivanju krivične prijave u slučaju Mala Krsna, mora bez izuzetka da navede ime i prezime javnog tužioca koji je doneo odluku o kojoj se govori u saopštenju.

"Tužilac koji je doneo navedenu odluku u očima javnosti mora da ima ime i prezime, a takođe je potrebno da iza svoje odluke, izuzetno bitne za javnost, stane ličnim i profesionalnim integritetom", naveo je CEPRIS, uz ocenu da VJT uporno ignoriše ustavni i zakonski položaj javnih tužilaca kao nosilaca javnotužilacke funkcije.

Odbacivanje krivične prijave u slučaju Mala Krsna, kao i nedavno odbacivanje krivične prijave za krivično delo davanje mita u slučaju odbornika Skupštine grada Beograda Milana Ljutovca kome je mandat dodeljen nakon izbora 17. decembra, samo pokazuju rezultate višemesečnog odlivanja i premeštanja tužilaca iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu, ukazao je CEPRIS. (kraj) vbr/dj

Share: