Unapređenje socijalne zaštite

19:12 11. 09. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov otvorio je danas skup kojim je obeležen zvaničan početak saradnje sa 20 lokalnih samouprava i njihovih partnera na unapređenju usluga socijalne zaštite u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo.

Reč je o aktivnostima koje se sprovode kroz projekat Nemačke razvojne saradnje "Podrška socijalnom uključivanju u Srbiji", koji realizuje Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a u projektima aktivno učestvuje i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog kao ključni implementacioni partner. stalna tema i jedan od prioriteta javnih politika.

U projekat, koji se sprovodi od aprila 2023. godine do marta 2026. godine, uključeni su Arilje, Bač, Kanjiža, Kikinda, Kula, Lebane, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Raška, Šid, Užice, Valjevo, Vlasotince, Vršac, Kruševac i Šabac. (kraj) vip/lč/bdr

Share: