Ćulibrk se povlači

13:08 10. 01. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk koji je u 2023. otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u u ovom nedeljniku, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije, saopštila je danas PR služba NIN d.o.o.

Istaknuti novinar i ekonomista Milan Ćulibrk koji je bio na poziciji glavnog i odgovornog urednika NIN-a 11 godina, u martu 2023. godine je otišao starosnu penziju, nastaviviši svoj angažman u NIN-u.

"Njegova odluka u ovoj godini je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara, zbog čega nam je neizmerno žao", navodi se u saopštenju.

U prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, dugogodišnji nagrađivani ekonomski novinar i urednik, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta www.nin.rs.

Kako se najavljuje u saopštenju, NIN će nastaviti da poštuje profesionalne i etičke standarde u javnom interesu i ukazuje na nepoželjne stvari u društvu, kao i da gradi svoj put kao nezavisan društveno-politički nedeljnik kakav je i bio decenijama unazad, a u toku je i priprema jubilarne 70. dodele NIN-ove
nagrade.

Milan Ćulibrk je ekonomski stručnjak, novinar i urednik. Završio je beogradski Ekonomski fakultet, a u širokom spektru profesionalnih aktivnosti bio je šef beogradskog dopisništva Dnevnika iz Novog Sada, glavni i odgovorni urednik magazina Ekonomist i Bankar.

U Ekonomist medija grupi (EMG) bio je glavni i odgovorni urednik svih izdanja, a pisao je za sve značajne listove: NIN, Duga, Vreme, Nedeljni Telegraf… Imao je i svoju autorsku emisiju na TV Novi Sad.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: Privredne komore Srbije, Kluba privrednih novinara, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razovoj, “Najevropljanin”, “Kapetan Miša Anastasijević”, “Reformator godine”, “Vitez poziva”, “Verica Barać” i druge.

"Uz veliku zahvalnost na svemu što je uradio za jedan od najstarijih nedeljnika na Balkanu NIN čiji je nosilac kvaliteta bio i koji je uspešno vodio više od decenije, Milanu Ćulibrku želim puno sreće u budućnosti", izjavila je Jelena Drakulić Petrović, vlasnik kompanije NIN d.o.o. (kraj) def/dj

Share: