Konkretna pomoć, ne saopštenja

18:00 18. 03. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Učesnici onlajn seminara o presudi za ubistvo Slavka Ćuruvije istakli su danas da je ta presuda bila šokantna i da je opasna i izrazili solidarnost sa novinarima iz Novog Sada Anom Lalić i Dinkom Gruhonjićem, kojima već deset dana stižu pretnje, a naglašena je i važnost da evropske zemlje reaguju konkretnije nego saopštenjem.

Izvršna direktorka Fondacije Slavko Ćuruvija Ivana Stevanović rekla je da se ove godine navršava 25 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije i da posle toliko vremena priča bledi, ali da je važno da se održava živom, jer je to jedini način da se oni koji stoje iza ubistva onemoguće da dobiju bitku.

"U Srbiji su dobili pravnu pobedu, ali priča o Ćuruviji nastavlja da živi. Nisu dobili moralnu bitku, nisu ućutkali novinare", rekla je Stevanović.

Ona je ocenilada je presuda bila šokantna, iako je od leta prošle godine bilo glasina da je presuda doneta, ali da je sud presudu čuvao tajnom do februara i da je to "neobjašnjiva situacija", osim da iza toga stoji politika kada treba plasirati tu vest. (kraj) vip/and/bdr

Share: