Tužilac osudio pretnje

18:27 26. 03. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predstavnici Vrhovnog javnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Branko Stamenković i Bekir Dudić, osudili su na sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara ugrožavanje bezbednosti novinara Dinka Gruhonjića, Ane Lalić i Ksenije Pavkov, saopštila je danas Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

Stalna radna grupa za bezbednost novinara (SRG) održala je 25. marta u Beogradu redovan tromesečni sastanak, prvi u 2024. godini, a razmatrani su bezbednosni izazovi sa kojima su se medijski profesionalci suočavali tokom prva tri meseca ove godine.

Posebna pažnja posvećena je slučajevima pretnji upućenih novinarima i liderima Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ani Lalić Hegediš i Dinku Gruhonjiću iz Novog Sada.

Dinko Gruhonjić je prisustvovao sastanku putem video uključenja, a u direktnom razgovoru sa predstavnicima tužilaštva i policije dobio je detaljne informacije o svim do sada preduzetim istražnim radnjama, kao i o očekivanjima u vezi sa otkrivanjem počinilaca, naveo je ANEM. (kraj) vem/ivt/bdr

Share: