Tajne oko Tačijevog sefa

16:33 09. 12. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

Priština - Direktor Kosovske obaveštajne agencije (KIA) Krešnik Gaši danas je u Odboru Skupštine za bezbednost govorio o slučaju nezakonitog preuzimanja tajnih dokumenata iz sefa kosovskog predsedništva, ali posle sastanka niko od prisutnih nije želeo da iznese detalje o izveštaju Gašija, jer, kako su rekli, poštuju rad KIA.

Predsedavajući Odbora za bezbednost Fatmir Dželjilji rekao je novinarima da jeste bilo razgovora o otvaranju sefa, ali je i napomenuo i da svaka institucija ima obavezu i odgovornost da čuva informacije, preneo je Reporteri.

"Ovo pitanje je vrlo relevantno i ažurirano je bez ikakvog razloga, radimo svoj posao, ali naš pristup je ozbiljan i da bi ova institucija mogla da primeni zakon, određen je i način cirkulacije informacija, a u svakoj instituciji ima tajnih informacija", rekao je Dželjilji.

Član Odbora iz redova Pokreta Samoopredeljenje Arber Redžaj takođe je rekao da ne smeju da štete ugledu Agencije ili Predsedništva.

Kosovo onlajn podseća da je samo 24 sata pošto je bivši kosovski predsednik Hašim Tači podneo ostavku zbog optužnice koju je objavio Specijalni sud, pokušano nezakonito preuzimanje tajnih dokumenata iz sefa Predsedništva. (kraj) vbr/sv/dpv

Share: