Još hapšenja, nema zaštićenih

14:18 21. 03. 2021. FoNet

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandra Vulin kaže da istraga o krivičnim delima grupe Belivuk-Miljković dobro napreduje; podseća da su svi uhapšeni u pritvoru i da je u međuvremenu uhapšen još jedan broj osoba koje su povezane s tim klanom, i da im je određen pritvor.

Ministar kaže za Radio Beograd 1 da je jedan deo istrage uvek usmeren i na one koji su pomagali kriminalcima, a deo su državnog aparata. "Svako novo saznanje se istražuje i nijedno neće biti ostavljeno sa strane. Nema zaštićenih", naglašava Vulin.

On je potvrdio da je policija predala Tužilaštvu za organizovani kriminal dokaze o ilegalnom prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice - i naglasio da se istraga proširuje.

Tužilaštvu za organizovani kriminal su, kaže, već predati dokazi za 1 572 ilegalno prisluškivana razgovora, i da se istraga proširuje.

"Došli smo do nekoliko stotina novih, dokumentovanih, ilegalno prisluškivanih razgovora predsednika Vučića i njegove porodice, i to je dostavljeno Tužilaštvu... Nameru prisluškivanja, šta je pozadina, to mora da dokaže Tužilaštvo. Mi smo dokazali da je to postojalo", objašnjava Vulin. (kraj) dep

 

Share: