Polemika svedoka i advokata

14:33 01. 12. 2022. FoNet | Vera Barišić

SRB-BEOGRAD - Nastavak iskaza okrivljenog-saradnika Srđana Lalića u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka danas je obeležila njegova polemika sa braniocima optuženih, koju je u više navrata morala da prekida i smiruje predsedavajuća sudskog veća Vinka Beraha.

Nakon što su branioci počeli da postavljaju pitanja, Lalić, koji je do tada pričao do u detalje o raznim stvarima vezanim za ubistva, počeo je da izbegava odgovore na postavljena pitanja, zbog čega se više njih pobunilo, tvrdeći da se ponaša drsko i negativistički, a predsedvajuća veća je kaznila advokata Vladimira Petrovića sa 100.000 dinara zbog remećenja reda u sudnici, dok je u više navrata upozoravala Lalića.

Lalić nije hteo da odgovori odakle mu pare da kupi stan od 40 kvadrata za 57.000 evra, kao ni poslovni prostor na Dedinju, jedan objekat sa više lokala, objašnjavajući da je za sve "popunio formulare" u banci navodeći poreklo, "porodična ušteđevina i slično" i da je za tu nekretninu dao nešto više od 120.000 evra. (kraj) vbr/bdr

Share: