Pritvor za napadača u Štrpcu

20:01 08. 01. 2023. FoNet | Darko Radović

UROŠEVAC - Osnovni sud u Uroševcu usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva i odredio meru pritvora u trajanju od 30 dana A. K, osumnjičenom da je ranio dva građanina srpske nacionalnosti u Štrpcu 6. januara.

A. K. se sumnjiči da je izvršio krivično delo "teško ubistvo u pokušaju“, "upotreba opasnog oružja ili oruđa“ i "izazivanje opšte opasnosti“ Krivičnog zakona Republike Kosovo (KPRK), prenosi "Zakletva za pravdu“.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara s predumišljajem pokušao da liši života povređenog M. S. i S. S, na taj način što je, dok se kretao svojim automobilom i kada je stigao na ulazu u selo, primetio neke građane na kraju puta i da bi ih oterao, zatrubio je, ne mogavši da se pomeri. Zatim je zaustavio automobil i nakon verbalne svađe na licu mesta, izvadio je revolver i pucao dva puta pogodivši povređene, a od ovih hitaca, povređeni su zadobili telesne povrede, zbog kojih su prvobitno upućeni u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Uroševcu. (Kraj) dar/bdr

Share: