Trifunoviću zabrana ulaska

14:24 10. 09. 2023. FoNet | Vera Barišić

ZAGREB - Glumac iz Srbije Sergej Trifunović, koji je u protekla dva dana u Splitu počinio pet prekršaja, dobio je jednogodišnju zabranu ulaska i boravka u Evropskom ekonomskom prostoru, koji čine zemlje Evropske unije i Norveške, Islanda i Lihtenštajna, preneo je danas HRT.

Kako se navodi, Trifunović je prvi je prekršaj počinio na splitskoj plaži Kašjuni, gde je bez nadzora, odnosno povodca i brnjice, među kupače pustio svog nemačkog ovčara. Građani su pozvali policiju koja je stigla na Kašjune, gde ih je glumac vređao.

Nakon što je policija završila taj postupak, u kojem je Trifunović pred Opštim prekršajnim sudom kažnjen za dva prekršaja sa 500 evra i 50 evra sudskih troškova, ponovo je prekršio Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira kada je u Bosanskoj ulici, u centru Splita, pustio psa bez nadzora, za što je pred istim sudu kažnjen sa 200 evra.

Trifunović koji je u dva dana počinio više prekršaja i time iskazao upornost i nameru da ne poštuje odluke suda i zakonski poredak Hrvatske dobio je jednogodišnju zabranu ulaska u skladu sa Zakonom o strancima, navodi HRT. (kraj) vbr/bdr

Share: