Pritvor osumnjičenima

10:16 06. 04. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je danas da je osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić određen pritvor do 30 dana.

U saopštenju Tužilaštva, koje prenose mediji, navodi se da je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih J. S. i D. D. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Navodi se da su osumnjičeni saslušani u tužilaštvu, da je tom prilikom D. D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se J. S. branio ćutanjem.

Na predlog Tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

O daljem toku postupka biće ispitani svedoci i provedena neophodna veštačenja, navodi se u saopštenju.

Potraga za telom devojčice Danke Ilić, koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, nastavljena je i danas, a prema pisanju RTS u Banjskom Polju od jutros je manje policije nego prethodnih dana.

Policija je, posle desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsila S. J. (50) i D. D. (50) zbog sumnje da su ubili devojčicu. (kraj) vbr/mk

Share: