Napadnut Vuk Z. Cvijić

14:32 29. 05. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Novinara nedeljnika "Radar" Vuka Z. Cvijića fizički je danas napao glavni urednik lista Srpski telegraf Milan Lađević na ulici u centru Beograda, objavio je taj nedeljnik.

"Napao me je Milan Lađević, udario me je pesnicom u glavu. Prolazio sam blizu njihove redakcije i on me napao. Mi nismo u ličnom sukobu, ja ga poznajem odavno, ali nismo ni u kakvom kontaktu", rekao je Cvijić za N1.

On je naveo da je pisao tekstove o bivšem načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću, koji je Lađevićev kum i da pretpostavlja da je to u pitanju, jer nisu u ličnom sukobu.

"Počeo je da me vređa i onda sam krenuo da se udaljavam, on mi se zatim uneo u lice i udario me", rekao je Cvijić i dodao da nije očekivao da će ga napasti neko ko se predstavlja kao novinar.

"Mi živimo u društvu nasilja, ali čak je i ovo iznenađenje za mene", rekao je Cvijić koji se uživo sa lica mesta uključio u vesti N1, dodavši da je razgovarao sa policijom i da pretpostavlja da su policajci otišli da razgovaraju sa Lađevićem.

On je dodao i da se nada da su kamere radile i da je napad zabeležen.

U međuvremenu je Srpski telegraf objavio vest navodeći da je Cvijić inscenirao ceo napad.

"Navikli smo da oni objavljuju neistine, ali nismo navikli da nas fizički napadaju. Nakon udarca je nastavio da me vređa, a kada sam rekao da ću pozvati policiju, rekao je: 'Samo napred, reci im da sam gore'", naveo je Cvijić.

Napad je prijavio koordinatoru grupe za napade na novinare i Veranu Matiću, koji je takođe stigao na lice mesta, kao i novinskim udruženjima. (kraj) vbr/bdr

Share: