Štukan čeka deportaciju

21:52 23. 06. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan, koji je večeras trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, zadržan je danas popodne na aerodromu "Nikola Tesla“ u Beogradu i biće deportovan prvim avionom za Sarajevo, uz obrazloženje da "predstavlja opasnost po bezbednost Srbije", izjavio je večeras FoNetu advokat Sead Spahović.

Štukan, kako kaže Spahović, "nije ni priveden, ni uhapšen ni pritvoren", samo je izveden iz reda za pasošku kontrolu i izolovan u nekom prostoru do prvog leta za Sarajevo.

Uručeno mu je rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova da, na osnovu procene službenih organa - što po Spahovićevoj oceni, "u ovom slučaju može biti samo BIA" - predstavlja "opasnost za nacionalnu bezbednost".

"Bizarno je da je Štukan proglašen opasnim po bezbednost zemlje, a da u rešenju nigde nije navedena argumentacija na koju se MUP poziva u tom rešenju, niti kako to, na koji način i šta je konkretno uradio da bi predstavljao opasnost po nacionalnu bezbednost. Ovo je nesumnjivo politički čin, a način na koji je to izvedeno u pravu se zove - zloupotreba diskrecione ocene", rekao je Spahović FoNetu.(kraj) vip/bdr

Share: