Novim protestima do rešenja

12:02 17. 06. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

POŽAREVAC - Udruženja poljoprivrednika najavila su danas ponovne proteste kako bi došli do rešavanja problema u poljoprivredi, nakon neispoštovanog dogovora sa sastanka održanog 5. juna sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Martinović, predstavnicima Ministarstva finansija i Uprave za agrarna plaćanja.

Sedam udruženja poljoprivrednika navelo je u zajedničkom saopštenju da nadležni nisu ispoštovali obećanje da će sazvati novi sastanak kako bi ih iniformisali o realizaciji dogovorenih zahteva od prošle godine, te da nisu dobili ni oggovor na imejl koji je poslat sa zahtevom za naredni sastanak.

Poljoprivredna udruženja navela su da su shodno tome zaključila da novi sastav Ministarstva "izbegava odgovore i ne rešava u dogovorenom roku ono što je potpisano i dogovoreno do sada".

"Kod nas poljoprivrednih proizvođača nepoštovanje date reči znači prevara dok se to u politici možda zove drugačije. U slučaju da se ne ispoštuju dogovoreni zahtevi, moraćemo po starom receptu pregovarati sa onima koji su odgovorniji, stručniji i koji će imati više sluha da štite srpsku poljoprivredu i rešavaju probleme kojih ima i previše", poručili su poljoprivrednici, koji su jednoglasno odlučili da "na obmane neće ćutati" i da će "protestima opet ići do rešavanja problema u poljoprivredi". (kraj) vem/bdr

Share: