Pokušaj urušavanja

11:59 21. 08. 2020. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Telekom Srbija saopštava da tu kompaniju pokušava da uruši interesni lobi i da je cilj svakodnevne negativne medijsko-političke kampanje sprečavanje uspona Telekoma

"Svedoci smo svakodnevne negativne medijsko-političke kampanje protiv Telekoma Srbija i naših poslovnih partnera koju sprovodi poslovno-interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom", navodi Telekom.

Cilj takvih napada je, kako ocenjuju u toj kompaniji, sprečavanje uspona Telekoma Srbija "koji očigledno utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe".

"Napadaju se isključivo poslovni potezi Telekoma Srbija koji jačaju kompaniju i njenu poziciju na tržištu, a to su kupovina kablovskih operatora, ulaganje u medijski sadržaj i izgradnja optičke infrastrukture", piše u saopštenju.

Uz napomenu da je Wireless Media poslovni partner i Junajted grupe, Telekom Srbija navodi da je strateški poslovni odnos s jednim od vodećih digitalnih sistema, na čelu s Wireless Media, odličan poslovni potez, i da posle skoro 16 godina saradnje odgovorno tvrdi da je to partnerstvo u potpunosti opravdano i doprinosi i nastupu na tržištu i budućoj vrednosti Telekoma.

"Bilo koji dokument Telekoma Srbija dostupan je svakoj nadležnoj instituciji. Ugovori su tajna isključivo za konkurenciju i za sve one koji imaju interes da ruše našu kompaniju i pokušavaju da zadrže monopolsku poziciju kroz neformalne represivne poluge i industrijsku špijunažu", poručuju iz Telekoma Srbija. (kraj) vbr/nm

Share: