Oporavak avio-saobraćaja

16:42 08. 03. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

NIŠ - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović veruje u oporavak avio saobraćaja, iako je zbog koronavirusa zabeležen pad putnika od 93 odsto u januaru ove godine, u poređenju s 2020.

Momirović je s gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski razgovarao o izmeštanju železničke pruge iz centra grada, neophodnim sanacijama lokalnih saobraćajnica, o toku radova na izgradnji stanova za pripadnike bezbednosti i o aviosaobraćaju na Aerodromu "Konstantin Veliki".

U narednom periodu počinje nadogradnja novih 7 000 kvadratnih metara i adaptacija postojećih 2 100 kvadratnih metara tereminalne zgrade Aerodroma, za šta je iz budžeta Srbije izdvojeno j12 miliona evra. Zgrada će biti kapaciteta 1,5 miliona putnika godišnje i moći će da opsluži šest vazduhoplova istovremeno.

U novembru počinju radovi i na izgradnji Tornja aerodromske kontrole letenja Niš, za šta je obezbeđeno 450 miliona dinara iz budžeta.

Momirović i Sotirovski obišli su lokaciju izgradnje stanova za pripadnike bezbednosti Srbije, kompleks "Stevan Sinđelić", čiji je rok za završetak planiran za oktobar 2021.

Sotirovski je istakla da će Grad Niš, posle razminiravanja na delu gradilišta, uraditi sve neophodne pristupne saobraćajnice i nedostajuću infrastrukturu, i da se uskoro očekuje javni poziv za razminiravanje terena za drugu lokaciju izgradnje stanova za pripadnike bezbednosti - Ardija, gde će biti izgrađena 2 024 stana. (kraj) vbr/ivt/nm

Share: