Na prvoj liniji odbrane

17:17 05. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Od početka pandemije korona virusa, Komercijalna banka, članica NLB Grupe, isplatila je gotovo 103 miliona evra direktne državne pomoći građanima, više od 100 miliona evra na ime kredita iz garantne šeme, osigurala sprovođenje tri moratorijuma i kroz dva projekta podržala domaćinstva, mala i srednja preduzeća, navodi se u današnjem saopštenju Banke i ocenjuje da .

Prema saopštenju, Banka je na taj način "odigrala sistemsku ulogu na prvoj liniji odbrane od dugoročne štete po privredu Srbije".

Zamenik predsedmika Izvršrnog odbora Komercijalne banke, Dejan Janjatović, kao panelista na 21. Beogradskom ekonomskom forumu, ističe da Banka ima i kapacitet i snažnu motivaciju da sistemski unapređuje uslove života i rada u regionu u kojem posluje.

On je ocenio da je energetska transformacija siguran put ka ekonomskom oporavku i važno strateško opredeljenje Banke.

Za digitalnu transformaciju Janjatović je rekao da podrazumeva optimizaciju resursa i energije. To znači i efikasnije poslovanje, "a time i uvećanje zadovoljstva naših klijenata i zaposlenih".

NLB Grupa i Komercijalna banka najavljuju da će "svojim primerom pokazati koliko zapravo banke mogu, kako samostalno, tako i kao partneri državnog, privatnog, nevladinog i medijskog sektora, da nastave da utiču i unapređuju zajednicu u kojoj posluju", navodi se na kraju saopštenja. (kraj) def

Share: