Grejna sezona bez poskupljenja

16:19 19. 10. 2021. FoNet | Andrijana Milačević

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da, uprkos krizi na evropskim tržištima, neće biti poremećaja na srpskom tržištu energentima, kao i da cena gasa, električne i toplotne energije za domaćinstva neće biti promenjena do kraja grejne sezone.

Mihajlović je posle sastanka sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i sa predstavnicima javnih preduzeća u oblasti proizvodnje i distribucije električne energije i gasa, izjavila da je neophodno da sva preduzeća bolje planiraju i brže realizuju kapitalne investicije, saopštilo je Ministrastvo rudarstva i energetike.

Razgovarali smo o finansijskom stanju svakog preduzeća i složili smo se da najpre investicioni planovi moraju da budu jasni i precizni, da se pokrenu kapitalne investicije, pre svega kada je reč o EPS, kao i distributivnoj elektroenergetskoj i gasnoj mreži, odnosno promenama u radu Srbijagasa i Transnafte, izjavila je Mihajlović.

Ukoliko ne budemo ulagali u gasne interkonektore, distributivnu mrežu, visokonaponsku mrežu, ali i nove kapacitete, nećemo moći da zadovoljimo potražnju za gasom i električnom energijom. Suština je da stvorimo i energetske koridore i budemo nezaobilazni energetski faktor u regionu, izjavila je Mihajlović. (kraj) vip/am/dj/dpv

Share: