Zašto investirati u startap

18:41 01. 12. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Kada se uzme u obzir potencijalni povrat ulaganja, brzorastuće tehnološke kompanije imaju tendenciju da premaše tradicionalne investicije u svakom pogledu, rekao je danas osnivač i direktor kompanije Devtech Milovan Milić i upozorio da je u Srbiji i dalje dominantan način plasiranja kapitala u nekretnine ili tradicionalnije biznise, poput hotela.

Milić, koji je i deo grupe poslovnih anđela Inicijative "Digitalna Srbija", na Samitu privrednih lidera - CEO Summit u Beogradu, potvrdio je da je neformalno pravilo da se od 10 startap kompanija jedna pokaže kao dobra investicija, ali i skrenuo pažnju na to da je iskustvo na razvijenijim tržištima pokazalo da ulaganje u 10 startapa u roku od tri godine donese dva i po puta veći povrat uloženog.

On je na panelu sa predstavnicima Inicijative "Digitalna Srbija" pod nazivom "Startapi: neočekivana prilika za ozbiljne igrače" ocenio i da nije nužno da investitor razume srž industrije u koju ulaže, a potencijalnim investitorima savetovao i da obrate pažnju na to kada ulažu u startap i kakav je tim koji stoji iza njega.

"Prepoznati tim i razumeti da li je tajming dobar za rešavanje nekog problema kojim se startap bavi može da utiče na vaš portfolio i na smanjivanje investicionog rizika", rekao je Milić.

Na Samitu privrednih lidera prisutno je oko 450 učesnika i predstavnika kompanija i finansijskih institucija iz Srbije, regiona i Evrope, koji izlaganja prate uživo u hotelu Hajat ili putem interneta. (kraj) vbr/mr/dpv

Share: