Saradnja sa Norveškom

10:42 03. 11. 2023. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović sastala se danas u Vladi Srbije sa ambasadorkom Kraljevine Norveške u Beogradu Kristin Melsom, sa kojom je razgovarala o saradnji u oblasti energetike.

"Norveška je kredibilan partner našoj zemlji u mnogim oblastima od značaja za ekonomiju i društvo, posebno u energetici koja je jedan od najvažnijih stubova naše saradnje. Energetska bezbednost i energetska tranzicija su prioritetna pitanja na agendi Vlade Srbije i trenutno se nalazimo u završnoj fazi definisanja dugoročnih ciljeva kojim ćemo povećati učešće obnovljivih izvora energije u energetskom miksu, unaprediti energetsku efikasnost u objektima i smanjiti emisije štetnih gasova", rekla je Đedović Handanović.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, ona je dodala da je interes Srbije jda, pored ulaganja „Elektroprivrede Srbije“ u kapacitete iz OIE, nastavi sa privlačenjem investicija koje će elektroenergetskom sistemu omogućiti nove zelene megavate i veću sigurnost snabdevanja. (kraj) mjj/bdr

Share: