Nagrada za Ziđin majning

14:10 05. 12. 2023. FoNet | Bojan Bednar

EOGRAD - Biti među najuspešnijim kompanija u Srbiji za nas je veliko i značajno priznanje koje pokazuje da su naš rad, poslovni rezultati, principi održivog zelenog rudarstva i društveno odgovorno poslovanje ostali zapaženi u poslovnoj zajednici Srbije, izjavio je danas zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin majning Gan Jongang.

On je povodom godišnje nagrade koju je Privredna komora Srbije uručila kompaniji Ziđin istakao da je Ziđin za dve godine rada prvog zelenog rudnika u Srbiji Čukaru Peki postigao izuzetne rezultate i postao najznačajniji srpski izvoznik.

Izgradnjom najsavremenijih postrojenja, upotrebom najmodernijih tehnologija i metoda u eksploataciji i preradi rude i primenom najviših standarda zaštite životne sredine postavili smo osnove novog modernog zelenog rudarstva u Srbiji, izjavio je Jongang.

On je naveo da je do sada u izgradnju rudnika Čukaru Peki uloženo skoro 920 miliona američkih dolara i dodao da su za izgradnju i razvoj donje zone planirane investicije od 3,81 milijarde dolara.

Jongang je istakao da je planirano povećanje proizvodnje i dnevnih kapaciteta prerade rude i izgradnja solarnih postrojenja u donjem rudarskom pojasu.

On je rekao da Srbija Ziđin zapošljava 1.244 ljudi od čega su 90 odsto državljani Srbije i da su mlad i stručan kolektiv i odlični uslovi rada omogućili da ta kompanija bude prepoznata kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca.

Jongang je istakao da je Srbija Ziđin društveno odgovorna kompanija koja neguje dobre odnose sa svim zainteresovanim stranama i svesrdno se trudi da doprinese razvoju Bora i Srbije.

On je ukazao da su rezultati rada  omogućili da Srbija Ziđin bude u vrhu liste 100 najznačajnijih privrednih društava u Srbiji i među 100 najboljih kompanija u jugoističnoj Evropi.

Jongang se zahvalio Srbiji jer je podržala napore da bude izgrađen prvi zeleni rudnik i istakao su Privredna komora Srbije i Privredna komora Zaječara značajna podrška svim privrednim subjektima. (kraj) bdb/bdr

Share: