Hronika

Nerasvetljeno ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića

"Politika": Ko su ubice advokata

05. 08. 2022. 09:36 | FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Dnevni list "Politika" objavio je, pozivajući se na svoja nezvanična saznanja, da je ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića naložio "bivši visokopozicionirani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova" (MUP), da je organizator D. E. koji se nalazi u zatvoru u BiH, a da su dvojica egzekutora pobegli u Crnu Goru.

Prema pisanju lista, koji se poziva na izjavu sagovornika bliskog istrazi, operativci MUP koji su radili na rasvetljavanju tog ubistva, koje se odigralo 28. jula 2018. godine, ubrzo su došli do informacije da se izvršioci nalaze u susednoj zemlji, ali da im je tada rečeno da nemaju ingerencije da se bave operativnim radom u inostranstvu.

"Pitanje je zašto ni posle četiri godine niko od nadležnih ne želi da se oglasi povodom ubistva Ognjanovića i otkrije informacije iz istrage do kojih se došlo. Takođe, nejasno je i zašto oni koji su morali da ga zaštite, kada se zbog mera na koje je stavljen znalo da je ugrožen, nisu to učinili", rekao je neimenovani sagovornik za "Politiku". (kraj) dar/mr/dj

Share: