Svet

Srbija

Reels

Geopolitika proširenja

Geopolitika je dovela do toga da su poruke o potrebi proširenja EU jače nego pre početka agresije Rusije na Ukrajinu, ali nema jasnih instrumenata niti vremenskog okvira u kome bi se taj proces mogao zaokružiti,-izjavila je FoNetu predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović.
Vidi sve
Koračić napred
Koračić napred
Evropska unija (EU) shvata potrebu da Zapadni Balkan postane njen punopravni deo, ali je jubilej Berlinskog procesa, bez obzira na jasno iskazanu političku volju, pokazao da nema konkretnih instrumenata, niti vremenskih okvira u kojima bi se taj posao mogao zaokružiti, izjavila je FoNetu predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović.
/
Publika želi nove formate
Publika želi nove formate
Domaća medijska scena je neinovativna u pogledu medijskog sadržaja i biznis modela, izjavio je FoNetu docent na Fakultetu političkih nauka Marko Nedeljković, ukazujući da u Srbiji, za razliku od stranih medijskih tržišta, ne postoje moderne medijske forme.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 7. do 13.oktobra 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/
Stigma i pre rođenja
Stigma i pre rođenja
Devojčice sa Tarnerovim sindromom, i prego što se rode, izložene su stigmi, jer ima onih koji budućim roditeljima savetuju abortus, uprkos tome što te devojčice, uz terapiju i stručnjake koji ih prate, mogu da vode normalan život, poručila je Iva Omrčan, koja već 43 godine živi sa tom retkom genetskom bolešću sa nedostatkom x hromozoma.
/