Izbori 2024

Zajedno izboriti smenu vlasti

14:26 29. 05. 2024. FONET | Katarina Tomović

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije “Biramo Beograd” Dobrica Veselinović rekao je FoNetu da će ta koalicija, u skladu sa dokumentom koji je potpisan, ponuditi ostalim opozicionim strankama saradnju, jer je cilj smeniti vlast Srpske napredne stranke (SNS).

Veselinović je u predizbornoj izjavi istakao da je koalicija “Biramo Beograd” otvorena ka svim opozicionim grupacijama koji pređu cenzus, ali da je potrebno videti kakvi će biti rezultati, pa tek onda razgovarati o postizbornim koalicijama.

Veselinović je naglasio da nema nikakve dileme da li će izborni uslovi pod vlašću Srpske napredne stranke (SNS) biti fer i pošteni.

“Oni prosto ne veruju da je izborni proces - proces u kome najbolje ideje i demokratija treba da pobede. Zato izlazimo na izbore da se borimo i izlazimo jer ne želimo da prepustimo SNS nijednu opštinu, nijedan grad, nijednu mesnu zajednicu i zato biramo borbu”, istakao je Veselinović.

Govoreći o prognozama izbornih rezultata, Veselinović je rekao da njegova koalicija izlazi da pobedi i to ne samo u Beogradu, nego u svim opštinama i gradovima na kojima izlazi, te da očekuje odličan rezultat.

Kada je reč o programskim prioritetima koalicije “Biramo Beograd”, Veselinović je naveo da je to otvaranje i revizija svih štetnih ugovora koji su potpisani u prethodnom periodu, rešavanje saobraćajnog kolapsa kroz optimizaciju linija javnog prevoza, ulaganje u sinhronizovane sisteme i širenje mreže žutih traka.

Takođe, na spisku prioriteta, kako je rekao, nalazi se i sprečavanje investitorskog urbanizma i betonizacije celokupnog Beograda i ulaganje i poboljšavanje zdravstvenih usluga koje u Beogradu ne postoje.

On je pozvao Beograđane da izađu na izbore 2. juna.

“Pozivam ih da odaberu, da biraju u kakvom gradu i opštini žele da žive u naredne četiri godine. Pozivam ih da odaberu borbu jer samo možemo zajedno da se izborimo za bolji grad i bolje opštine za sve nas”, poručio je Veselinović. (kraj) vem/kt/dj

Share: