Izbori 2024

Opozicija kriva za uslove

11:39 30. 05. 2024. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Mi glas iz naroda" Branko Pavlović izjavio je FoNetu da su izborni uslovi mogli da budu znatno bolji, ali da opozicija zbog pogrešnog postupanja koalicije Srbija protiv nasilja nije iskoristila šansu koju je vlast dala da 2. juna budu samo beogradski izbori, a da svi drugi lokalni izbori budu u septembru.

Pavlović je u predizbornoj izjavi kazao da bi sve bilo drugačije da je celokupna opozicija prihvatila taj predlog.

"Oni su odbili i mogućnost kad je sve već bilo dogovoreno - da ta druga radna grupa koja nikad nije oformljena, koja bi trebala da ispituje prebivališta, počne da radi. Oni su rekli da to neće", naveo je Pavlović.

Pavlović smatra da neće biti izborne krađe kada je Beograd u pitanju, ali da je loša medijska zastupljenost opozicije. Radio-televizija Srbije u prilici je da se "vadi" na to što se izbori organizuju u mnogo mesta, pa nema toliko vremena da posveti ponovljenim beogradskim izborima.

"U tom smislu, recimo, mi kao 'Mi glas iz naroda', kao lista broj 14, nećemo biti ni u jednoj duel emisiji, što je šteta", ocenio je Pavlović.

Pavlović očekuje da lista koju predvodi uđe u Skupštinu Grada Beograda, ali su svesni da je ovo vrlo težak period za njih, zbog svega što se u proteklih nekoliko meseci dogodilo unutar pokreta."Mislim da smo napravili dobre nastupe u parlamentu i mislim da su ti nastupi napravili jasnu razliku između pozicije 'Mi glas iz naroda' kao jedne vrlo argumentovane, odmerene, bez ostrašćenosti argumentacije, koja gađa u centar loših elemenata vladajuće strukture, ali bez uvreda", rekao je Pavlović.

Naglasio je da je jedini problem kratko vreme kampanje, te da bi za tu listu bilo bolje da su izbori bili kasnije.

Na pitanje o potencijalnim postizbornim koalicijama, Pavlović je rekao: "Prvo skoči, pa reci 'hop'".

Govoreći o svom programu, Pavlović je rekao da je lista "Mi - glas iz naroda" 100 odsto spremna i dokazano sposobna da zaustavi korupciju, kao što je učinjeno u Agenciji za privatizaciju, čiji je tim upravo on vodio.

"Isti tim je sad spreman da to uradi u Beogradu", naglasio je Pavlović.

Prema njegovim rečima, komunalna javna preduzeća moraju da se restrukturiraju, jer su trenutno u katastrofalnom stanju.

Pavlović smatra da potrebno dovesti sposobne ljude, naučnike i stručnjake da se pozabave rešavanjem pitanja saobraćaja.

Ističe i da je potrebno političke razlike staviti po strani i iskoristiti stručne kadrove iz svih stranaka.

Pavlović je poručio biračima da izađu na izbore i prethodno prouče za koga će da glasaju.

Prema njegovim rečima, "Mi glas iz naroda" ima ljude sa dokazanim iskustvom koji bi mogli da se bave Beogradom i borbom protiv korupcije, dok ostatak opozicije to nema i "želi da se uči na Beogradu".

Ako građani reše da stvarno razmisle za koga će da glasaju, onda njegova lista "veoma dobro stoji", rekao je Pavlović. (kraj) vem/kt/dj

Share: