Izbori 2024

DJB da bude jezičak na vagi

12:51 30. 05. 2024. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je FoNetu da se ta lista trudi i očekuje da će biti "jezičak na vagi" od kog će zavisiti rezultat izbora 2. juna.

"Na prethodnim izborima Nestorović je bio u toj poziciji i nije uradio ništa. Meni je to potpuno neshvatljivo. Ja se borim da budem u toj poziciji da bih mogao da nametnem program, jer taj koji je taj tas na vagi u stvari odlučuje o svemu", kazao je Radulović u predizbornoj izjavi.

Cilj liste koju predvodi, kako je naveo, jeste da sprovede svoj program, a da će posle izbora videti koje su opcije za koalicije.

"Cilj je, takođe, da pridobijemo deo glasača vlasti, jer ako se to ne uradi, ako deo ljudi koji su glasali na prethodnim izborima za vlast ne promeni svoj glas, nema promene", naglasio je Radulović.

Govoreći o svom programu Radulović je rekao da je ključna stvar za Beograd poreska reforma, kojom se stvaraju prihodi u budžetu koji su potrebni za sve infrastrukturne projekte.

"Ta poreska reforma fokusirana je na neizgrađeno građevinsko zemljište, koje je najveći resurs grada i koje nam daje prihode potrebne za sve ostale stvari koje Beogradu trebaju", naveo je Radulović.

Komentarišući izborne uslove, Radulović je rekao da su oni onakvi kako su bili na svim izborima do sada.

"Mi moramo da pobedimo pod ovim izbornim uslovima i to je moguće u Beogradu", kazao je Radulović.

Podsetio je da je na izborima u decembru vlast Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije osvojila manje od 44 odsto, a u centralnim gradskim opštinama manje od 30 odsto, što, prema njegovoj oceni, znači da Beograđani žele promenu.

"Ta promena mora da dođe samo ako se izađe na izbore", rekao je Radulović naglasivši da je bojkot potpuno promašena politika.

Poručio je biračima da zaborave bojkot i izađu u što većem broju na izbore.On se osvrnuo na izborni rezultat njegove stranke 2016. godine, rekavši da je tada osvojila više od 11 odsto birača, ali da je zbog "lutanja" i drugih faktora došlo do pada poverenja birača.

"Mislim da je vreme za birače da zatvore ceo krug, da se vrate na ozbiljnu stranku, koja ima ozbiljna rešenja - od poreske politike pa nadalje", zaključio je Radulović. (kraj) vbr/kt/dj

Share: