Izbori 2024

Sutra lokalni izbori

11:03 01. 06. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti održani lokalni izbori u 67 gradova i opština i 23 gradske opštine, a biračka mesta biće otvorena od 7 od 20 sati.

U nedelju se biraju odbornici skupština gradova Beograda, Valjeva, Vršca, Zrenjanina, Jagodine, Kikinde, Niša, Novog Sada, Pančeva, Požarevca, Sombora, Sremske Mitrovice, Subotice, Užica i Čačka.

Biraju se odbornici skupština opština Ade, Aleksinca, Alibunara, Apatina, Arilja, Bača, Bačke Palanke, Bačke Topole, Bačkog Petrovca, Bele Crkve, Beočina, Bečeja, Boljevca, Bosilegrada, Bujanovca, Vrbasa, Vrnjačke Banje, Gornjeg Milanovca, Žabalja, Žitišta, Ivanjice, Inđije, Iriga, Kanjiže, Kovačice, Kovina.

Građani će glasati i za odbornike Malog Iđoša, Nove Varoši, Nove Crnje, Novog Bečeja, Novog Kneževca, Opova, Odžaka, Pećinca, Plandišta, Preševa, Raške, Rume, Svilajnca, Svrljiga, Sente, Sjenice, Srbobrana, Sremskih Karlovaca, Stare Pazove, Surdulice, Temerina, Titela, Tutina, Čajetine, Čoke i Šida.

Glasaće se i za odbornike niških gradskih opština Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni krst i Niška banja, Kostolac u gradu Požarevcu i za odbornike beogradskih opština Barajevo, Voždovac, Vračar, Grocka, Zvezdara, Zemun, Lazarevac, Mladenovac, Novi Beograd, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Savski venac, Sopot, Stari grad, Surčin i Čukarica.

Predizborna tišina, odnosno zabrana izborne propagande počela je u četvrtak u ponoć i traje do zatvaranja biračkih mesta 2. juna u 20 sati.

Građani će u nedelju informacije o upisima u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska moći da dobiju na brojeve telefona 011/2641- 497, 011/3643-990, 011/3643-991, i 011/2685-344 od sedam do 20 časova.

Zakon o loklanim izborima propisuje da izborna komisija u roku od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta donosi i objavljuje ukupan izveštaj o rezultatima lokalnih izbora. (kraj) 

Share: