Izbori 2024

Obustavljen rad kol centra SNS

15:44 02. 06. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

NOVI SAD - Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu saopštio je danas da je zakupio deo prostora Novosadskog sajma za kol centar, ali je odlučio da obustavi njegov rad nakon dolaska aktivista opozicije, koje je optužio za vandalizam i zatražio reakciju nadležnog tužilaštva.

Novosadski odbor SNS naveo je u saopštenju da je oko 13 časova "grupa lica izvršila brutalan i rušilački napad na javnu imovinu Novosadskog sajma i to na prostorije koje je legalno i legitimno zakupila SNS", na lokaciji na kojoj kol centar te stranke "tradicionalno funkcioniše". To je, kako je navedeno, "opšte poznata stvar više godina" i kol centar posluje potpuno u skladu sa svim zakonskim propisima Srbije.

"Vandali i kriminalci, njih oko 100, pokušali su da provale u predmetne prostorije i tom prilikom su razvaljivali vrata, i uništavali sve pred sobom. Predvođeni Mišom Bačulovim, Brajanom Brkovićem i Miranom Pogačarom isekli su struju u predmetnim prostorijama na Novosadskom sajmu i na taj način ugrozili živote svih prisutnih na premetnoj lokaciji što je direktan teroristički čin i uništavanje elektrodistribucione mreže Republike Srbije", naveo je Gradski odbor SNS u Novom Sadu u saopštenju. (kraj) vem/and/mk

 

Share: