Izbori 2024

Revizija spornih ugovora

20:23 02. 06. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika ispred liste "Biramo Beograd" Dobrica Veselinović pozvao je danas građane da glasaju na lokalnim izborima, uz nadu da će izborni dan proteći u miru i bez mnogo nepravilnosti.

Veseliunović je novinarima, pošto je sa porodicom glasao na svom biračkom mestu u Novom Beogradu, rekao da će prioriteti u radu, u slučaju da osvoje vlast, biti revizija svih spornih ugovora koji su potpisani u proteklom periodu, rešavanje problema saobraćaja, kao i rešavanje problema zagađenja u glavnom gradu .

Prema njegovim rečima, u Beogradu postoji hroničan problem sa nedostatkom mesta u gradskim vrtićima jer se nije ulagalo u javnu infrastrukturu, već se okretalo subvencionisanju privatnih vrtića kao interventnoj meri.

Potrebno je ulagati i u zdravstvenu zaštitu, naši domovi zdravlja se raspadaju i to su glavni programski priorteti na koje ćemo obratiti pažnju, najavio je Veselinović.

Kada je reč o saradnji sa listom Kreni-promeni, on je rekao da treba videti kako će ta lista, koju smatra opozicionom, proći na izborima.

Naravno da ćemo sa njima sarađivati, jer smo to činili i u prošlom periodu, podsetio je Veselinović.

Upitan koliko je deo opozicije koja bojkotuje izbore oštetio eventualno dobijanje vlasti u Beogradu, Veselinović je rekao da sve zavisi od odziva birača, a da se on nada da će izlaznost biti dobra.

Oko 50 odsto se nadam da će biti, ne možemo sa sigurnošću sada da tvrdimo, rekao je.

Žao mi je što su naše kolege odabrale taj put, a u ovom trenuku se sa njima samo taktički razlikujemo kako je u Beogradu trebalo nastupiti. U većini ostalih gradova opozicija izlazi ujedinjena, a procene svih odluka biće stvar razgovora posle 3. juna, kazao je Veselinović. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: