Izbori 2024

Dobijao pretnje smrću

20:25 02. 06. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović/Bojan Bednar

BEOGRAD - Narodni poslanik i predsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas FoNetu da je došao bio u Sportski centar Voždovac na Banjici da bi sprečio nastavak rada "ilegalnog kol centra koji vrši pritiske na birače kada, gde i kako da glasaju".

Povodom sumnji da su zaposleni u tom kol centru imali birački spisak, Lazović je rekao da je "karakteristično da Srpska napredna stranka (SNS) u izbornim danima koristi ovakva čvorišta, ovakve prostore da vrši uticaj na birače".

Aktivisti su jutros otkrili ovaj slučaj i sprečili dalji rad tog centra, čiji nastavak rada neće biti dozvoljen, rekao je Lazović.

"Smatramo da je to nedopustivo", rekao je Lazović, navodeći da su sa njim bili i narodni poslanici Ivana Rokvić i Đorđe Pavićević koji su sa drugim aktivistima sprečili "nastavak rada tog nelegalnog centra". Karakteristično je, kako je dodao, da je tu bio i urednik Informera Dragan Vučićević koji se "na neprimeren način gurao, unosio u lice i vršio verbalne napade zbog čega je pozvana policija".

Lazović je kazao i da je u toku prenosa uživo Informer televizije počeo da dobija pretnje smrću.

"Govoili su mi da će mi grkljan prerezati i da neću izaći živ odavde i da će nas vaditi u mrtvačkim kesama", opisao je Lazović.

Kako je predočio, da situacija nije ozbiljna, vlast SNS se ne bi toliko trudila da izmanipuliše izborni proces. (kraj) vem/zvs/sv/dj

Share: