Izbori 2024

Preuzimanje odgovornosti

20:28 02. 06. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Nosilac liste "I ja sam Beograd - Kreni-promeni" i kandidat za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović izjavio je danas da je krajnji cilj Kreni-promeni preuzimanje odgovornosti za vođenje Beograda.

Manojlović je novinarima, posle glasanja na biračkom mestu 44 u Dečjem vrtiću "Cerak" na Čukarici, rekao da će danas od svakog stanovnika Beograda zavisiti da li će grad "’biti odbranjen".

"’Ono što već sada možemo reći jeste da smo sigurno napravili čudo u uslovima neverovatno negativne kampanje. Pričao sam i sa kolegama sa Harvarda. Mislim da nigde u svetu ne postoji da je sa ovolicko sredstava postignut uspeh koji će imati Kreni-promeni na ovim izborima", rekao je Manojlović.

On je rekao da će, ukoliko Kreni-promeni’ dobije izbore, njihov prioritet biti donošenje antikoruptivnih mera.

"Prva mera je da ćemo zaustaviti finansiranje iz gradskog budžeta tabloida koji šire mržnju", rekao je Manojlović, ukazavši na to da se "svake godine iz grada ukrade 640 miliona evra kroz javne nabavke".

Manojlović je naveo da je antikoruptivnim merama ’Kreni-promeni’ planirano da se taj novac odmah preusmeri na ekološki program, kojim se predviđa ukidanje grejanja na male i srednje kotlarnice, grejanje javnih institucija na mazut, kao i za renoviranje svih porodilišta u Beogradu. (kraj) vbr/lč/dj

Share: