Izbori 2024

Nema nepravilnosti

16:03 06. 06. 2024. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Gradska izborna komisija (GIK) Beograda saopštila je danas da je dodatnom proverom zapisnika utvrđeno da nema nepravilnosti u izbornom procesu.

Predsednik GIK Zoran Lukić rekao je za Beoinfo da je lista pokreta Kreni-promeni tražila kontrolu zapisnika o radu i uvid u vreće sa glasačkim listićima po uzorku za više od pet odsto biračkih mesta u Beogradu, kao i da je GIK omogućio uvid za tražena 63 biračka mesta, sa najviše upisanih birača, što iznosi i više od pet odsto od ukupnog broja biračkih listića.

Lukić je objasnio da je fomirana komisija u kojoj su bili i svi predstavnici liste tog pokreta i da je provera počela u sredu u 19 časova, dodavši da je posle pregledanih 15 biračkih mesta i isto toliko zapisnika, na kojima pravo glasa ima 27.379 birača, predstavnica liste Marija Manojlović tražila da se odustane od daljeg uvida u birački materijal.

On je naveo da je da dok predstavnici liste nisu tražili prekid uvida u materijal, pregledano 15 biračkih mesta gde ukupno pravo glasa ima 27.379 birača, da je sačinjen pojedinačni zapisnik za svako biračko mesto koje su potpisali svi članovi komisije. (kraj) vbr/bdr

Share: