Izbori 2022

U interesu građana, ne tajkuna

09:38 11. 03. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika koalicije Moramo Dobrica Veselinović izjavio je danas da Beograd mora da se razvija na transparentan način i u skladu sa potrebama građanki, a ne privatnih tajkunskih investitora.

Kako se navodi u saopštenju Veselinović je poručio da Ne davimo Beograd i koalicija Moramo imaju plan da zaustave bespravne gradnje u vodozaštićenom području, nasipanje stotina hiljada kubika zemlje tamo gde je to zabranjeno, izgradnju čvrstih i neadekvatnih objekata, vožnju motornih vozila po nasipu, kao i pretvaranje državnog zemljišta u privatni posed.

"Čim dođemo na vlast, odbićemo zahteve za legalizaciju svih nelegalnih vikendaša na Savskom nasipu, a nasip ćemo zaštiti da se po njemu ne voze motorna vozila, zaštitićemo vodoizvorište da se na bunarima ne grade vikendice, nasip ćemo prenameniti da postane biciklistička i pešačka staza i koristiće je svi građani, ne samo privilegovani pojedinci koji su tu izgradili vikendice", istakao je kandidat za sekretara saobraćaja koalicije Zoran Bukvić. (kraj) vbr/and/dj

Share: