Kondenz 13. put

11:00 15. 10. 2020. FoNet

BEOGRAD - Trinaesto izdanje Kondenza, festivala savremenog plesa i performansa, održaće se of 23. do 29. oktobra na više lokacija u Beogradu i onlajn, u organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples.

U ovogodišnjem programu „Dancing mantras/Mantre plešu” biće šest predstava izvedenih uživo, kao i razgovori i predavanja, tribina, projekcija filma i predstavljanje knjige, koji će biti održani kombinovano - u fizičkom prostoru i onlajn.

„Ove čudne godine koja nas je zatekla u našoj neobuzdanoj potrošnji svih mogućih resursa planete, morali smo da se zaustavimo na silu i da se zapitamo o smislu onoga što radimo. Umetnost, u tim okolnostima, očigledno postaje platforma koja može dati nove odgovore, ali samo u dijalogu sa naukom, ekologijom, politikom, društvenim pokretima", izjavila je osnivačica i menadžerka Stanice Servisa za savremeni ples Marijana Cvetković. 

Na otvaranju festivala, u petak 23. oktobra u 20 sati u Magacinu, biće izvedena predstava „Nothing can go wrong” Isidore Stanišić i Darje Janošević. (kraj) dep

Share: