Reči su danas ubojitije

20:49 04. 03. 2021. FoNet

BEOGRAD - Omladinsko pozorište "Dadov" večeras je obeležilo 62 godine rada premijernim izvođenjem predstave "Sasvim novi dan", koja je postavljena pre više od tri decenije, a ovaj put je režira nekadašnji umetnički direktor Goran Golovko.

O istoimenoj predstavi koja je zvođena pre više od tri decenije, na veb sajtu Omladinskog pozorišta je pribeleženo da je to bilo "u doba nevinosti, pre nego su nas odrasli naterali da prerano odrastemo".

Slušali smo Ekaterinu veliku, Talking Heads i The Cure, a život je tako mnogo obećavao. Iako smo mnogim budućim događajima bili zatečeni, iznenađeni, razočarani i šokirani, budimo iskreni pa priznajmo da su se mnogi naši snovi ostvarili. 

Nakon više od trideset godina opet radimo predstavu "Sasvim novi dan". Istu, a drugačiju. Jer je sve drugačije. Ali radost stvaranja ostala je ista. I žar je isti. Ali slike su snažnije i reči su ubojite. Mi nismo tome krivi. Odrastamo još ranije nego pre trideset godina.Večerašnja, inače 257, premijera održana je u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama, a bila je prenošena na Jutjub kanalu pozorišta.

Reprize su zakazane za 5, 10. i 11. mart. (kraj) dep

Share: