Staklarsko nasleđe Paraćina

16:39 23. 03. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

PARAĆIN - Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je tokom današnje posete Paraćinu obišla zgradu budućeg Muzeja staklarstva, koji će predstavljati spoj kulture i industrijskog nasleđa i čuvaće bogato staklarsko nasleđe tog grada.

Gojković je rekla da joj je posebnu pažnju skrenuo ovaj projekat Paraćina koji će, ne samo taj grad, već čitavu državu učiniti prepoznatljivom u regionu, ali i u svetu, budući da je Unesko odredio 2022. godinu za godinu stakla.

Nekako su se namera i planovi ove samouprave poklopili sa svetskim tendencijama, istakla je Gojković, i dodala da se interesuje za mogućnosti razvoja Paraćina i u oblasti kulture, kao i kroz spoj umetnosti i industrije, što bi svakako doprinelo ekonomskom i celokupnom razvoju grada, navodi se u saopštenju Ministaratva kulture i informisanja.

Gojković je istakla da Paraćin ima izrazito velike kapacitete da bude u najužem izboru u projektu "Prestonica kulture Srbije", koji je započelo Ministarstvo kulture i informisanja. (kraj) is/spv

Share: