Heroji Halijarda

12:02 14. 06. 2021. FoNet

BEOGRAD - Delegacija Filmskog centra Srbije (FCS), predvođena direktorom Gordanom Matićem, postila je na snimanju ekipu filma "Heroji Halijarda", projekta prema scenariju i u režiji Radoša Bajića, koji se delom snima od novca dobijenog na konkursu za filmove sa nacionalnom temom, saopštio je FCS, navodeći da snimanje filma i TV serije traje u dve faze.

U središtu igranog filma "Heroji Halijarda" je ratna drama, priča koja je inspirisana najvećom pojedinačnom akcijom spasavanja savezničkih pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznatom pod kodnim imenom "Operacija Halijard", navodi se u saopštenju.

Ovaj film je dobio sredstva na konkursu za filmove sa nacionalnom temom prošle godine i drago mi je da su ovako brzo uspeli da uđu u pripreme, što zapravo pokazuje posvećenost ekipe i same producentske kuće ovom projektu, rekao je Matić.

Snimanje filma i TV serije odvijaće se u dve faze – tokom 2021. i 2022. godine.

Premijera filma planirana je za proleće 2023. godine, dok će prikazivanje TV serije biti na programima Radio televizije Srbije i kanala SUPERSTAR TV u jesen 2023. godine.

Igrani film "Heroji Halijarda" realizuje se uz podršku Filmskog centra Srbije i Pokrajinske Vlade AP Vojvodine, dodaje se u saopštenju. (kraj) def

Share: