Premijera filma "Nebesa"

16:42 02. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Film „Nebesa“ reditelja Srđana Dragojevića imaće svetsku premijeru 5. avgusta u Glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Lokarnu.

Novi film Srđana Dragojevića je priča o čudima, provokativna komedija o izazovima hrišćanstva u XXI veku i o tome kako prava, autentična čuda poslata ljudima sa nebesa danas kod njih mogu da izazovu zabunu i  često, suprotan efekat.

Scenario za film zasnovan je na prozi francuskog pisca Marsela Emea (1902-1967) i kombinuje crnu komediju sa elementima fantastike. Radnja  prati isprepletene sudbine šest glavnih likova u tri različita vremenska perioda.

„Reč je o tri Božja čuda u srednjovekovnom smislu, koja se dogode u današnje vreme, onako kao u vreme ranog hrišćanstva. Svi smo se posle pola veka komunizma i ateizma vratili na hrišćanstvo, ali još učimo da budemo hrišćani. Nekada učimo pomoću grešaka, a nekada učimo na smešan način“, istakao je Srđan Dragojević.

Uloge u filmu tumače Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Miloš Samolov, Nataša Marković, Sana Kostić, Radoslav Milenković Srđan Todorović, Ana Mandić, Nela Mihailović, Nikola Pejaković, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić, Dejan Aćimović i drugi. 

Filmski festival u Lokarnu koji se ove 2021. održava po 74. put od 4. do 14. avgusta. U Glavnom takmičarskom međunarodnom programu biće prikazano 17 filmova iz čitavog sveta koji će se takmičiti za „Zlatnog leoparda“. (kraj) dep

Share: