Pozorište u novom ruhu

08:55 09. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Rekonstrukcijom Omladinskog pozorišta "Dadov" biti uređeno 918 metara kvadratnih, odnosno sve podzemne i nadzmene prostorije pozorišta u Ulici Desanke Maksimović na Vračaru, najavio je gradski sekretar za invescticije Luka Petrović.

Istakao je da će rekonstrukcijom biti obuhvaćena vodovodna i kanalizaciona mreža, elektro i termotehnička instalacija sa priključkom na daljinsko grejanje.

"Predviđena je postavka novog audio-sistema za snimanje i reprodukciju zvuka, sistema tehničke komunikacije i signalizacije, kao i projekcioni video-sistem", maveo je Petrović..

Dodao je da će biti postavljena nova ventilacija..

"Ventilacija i rashlađivanje pozorišne sale, kao i velike scene biće ostvarena centralizovanim vazdušnim sistemom sa klima-komorom pozicioniranom na krovu. One će biti obložene zvučnim barijerama, s ciljem da se smanji buka od opreme. Projektom je takođe predviđena potpuno nova instalacija i oprema za odimljavanje pozorišne sale i velike scene radi zaštite od požara".

Biće reknstruisane i sve sporedne prostorije pozorišta, uključujući foaje, biletarnicu, garderober, prostorije za glumce, kao i tehničke prostorije, zaključio je gradski sekretar za investicije. (kraj) dep

Share: