Osam nemačkih ostvarenja

11:28 18. 10. 2021. FoNet

BEOGRAD - Program desetog izdanja filmskog festivala GoetheFEST pod sloganom „Morati ili hteti“, u organizaciji Gete instituta u Srbiji, biće održan od 21. do 25. oktobra u sali 5 bioskopa Cineplexx Niš.

Na festivalu će biti prikazano osam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.

Na otvaranju, 21. oktobra u 20 časova biće prikazan film Johanesa Nabera „Curveball“, komedija između groteske i političke satire, koja istražuje nemačku perspektivu rata u Iraku

Dan kasnije. 22. oktobra, na programu su dva filma, „U komšiluku“ Danijela Brila, tragikomedija o lažima punu crnog humora, a ujedno i rediteljski debi popularnog nemačkog glumca Danijela Brila, na programu GoetheFEST-a u Nišu je u 19 časova, a u 21 čas publika će moći da pogleda film „Krvopije“ Julijana Radlmajera, metahoror komediju baziranu na datostima iz istorije kinematografije.

Program u subotu 23. oktobra, u 19 časova otvara film „Svet će biti drugačiji“ Ane Core Berahed, koji se 11. septembrom 2021. bavi iz perspektive partnerke počinioca. Od 21 sat na programu je nemački kandidat za Oskara, film „Tvoj sam čovek“ Marije Šrader, naučno-fantastična drama sa komičnim elementima.

U nedelju, 24. oktobra,na programu je film “Princ” rediteljke Lize Birvirt o visokobrazovanoj frankfurtskoj eliti punoj predrasuda, potom „Ljudski faktor“ Ronija Trokera koji predstavlja psihogram jedne porodice ispričan iz više perspektiva.

GoetheFEST 25. oktobra u 20 časova zatvara ostvarenje „Fabian“, koje prati troje glavnih protagonista u Berlinu kasne, politički turbulentne Vajmarske republike.

GoetheFEST održava se od 2012. godine i predstavlja presek savremene nemačke kinematografije iz aktuelne godine. (kraj) dep

Share: