Festival na obali Save

15:45 24. 07. 2022. FoNet | FoNet

BEOGRAD - Grandiozan, spektakularan, epohalan – tako bi se ukratko, u tri reči, mogao opisati prvi Belgrade River Fest održan u Beogradu na vodi, na platou iza Geozavoda, u petak i subotu, 22. i 23. jula, čiji su protagonisti bili čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli i svetski poznata fado diva Mariza.

Novi letnji festival u kulturnoj ponudi Beograda na obalu Save doneo je zadivljujuću muzičku rapsodiju kakva odavno nije viđena u našem glavnom gradu, te nema sumnje da će dve tople julske večeri zauvek ostati u lepom sećanju nekoliko hiljada posetilaca prvog Belgrade River Fest-a.

Ime Andree Bočelija poznato je na svim meridijanima, a njegov snažan, prodoran, melanholičan i upečatljiv glas, kojim pronosi svu emociju romantične Toskane iz koje je potekao, osvojio je čitav svet.

 

Drugog dana festivala nastupila je planetarno poznata muzička umetnica Mariza. Kao i prethodnih šest puta, koliko je dosad nastupala u srpskoj prestonici, portugalska diva još jednom je oduševila brojne poštovaoce njene muzike okupljene pod otvorenim nebom u blizini Sava Promenade.

Share: