Nagrada za Sarajevo

18:37 23. 05. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

KAN - Grad Sarajevo prvi je dobitnik nagrade "Global prodakšn" u kategoriji “Grad filma”, koja je ove godine premijerno dodeljena u Kanu.

Dobitnici nagrada koje je ustanovio prestižni svetski filmski časopis "Skrin internešenal" u cilju odavanja priznanja za izuzetan rad u podršci filmskoj i TV produkciji širom sveta, proglašeni su na svečanosti za vreme festivala u Kanu, navodi se u saopštenju.

Uz mnogobrojne prijave, Sarajevo je u ovoj kategoriji bilo u najužem izboru uz svega tri grada iz celog sveta: Velingtona, Kalgarija i Trolhatana u Švedskoj.

“Dodela ove nagrade je veliko priznanje za uložene napore i ostvarene rezultate u filmskoj produkciji i dokaz da je Sarajevo prepoznato kao centar filmske kulture i da smo se kao grad opredelili da kreativna industrija i film budu pokretači kulturnog, ekonomskog i društvenog razvoja grada”, rekla je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Nagrade "Global prodakšn" dodeljuju se organizacijama koje su postavile visoke standarde u filmskoj i TV industriji, uključujući studija, produkcijske kompanije, filmske lokacije i druge delatnosti u filmskoj industriji. (kraj) is

Share: