Zubin Mehta i Filharmonija

13:06 31. 05. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Povodom velikog jubileja - stogodišnjice orkestra, Beogradska filharmonija priređuje Gala koncert sa legendarnim maestrom Zubinom Mehtom, 20. juna 2023. godine u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji od 1. juna na filharmonijskoj blagajni (Studentski trg 11) kao i onlajn.

Jedan od najvećih dirigenata današnjice i najznačajniji prijatelj Beogradske filharmonije, dokazani je autoritet u iniciranju izgradnje mostova između različitih kultura, a svojom jedinstvenom energijom i vizijom, doprineo je rušenju brojnih barijera koristeći snagu muzike.

Maestro Mehta je sa velikim entuzijazmom podržao inicijativu Otvoreni Balkan između Srbije, Albanije i Republike Severne Makedonije, a zajedno sa Beogradskom filharmonijom prirediće vrhunske muzičke događaje za publiku ovih zemalja.

Na programu sva tri koncerta Mehta će predvoditi orkestar u izvođenju Simfonije br. 7  Ludviga van Betovena i „Fantastične simfonije“ Hektora Berlioza,a nakon Gala koncerta na Kolarcu slede nastupi u zgradi Nacionalne opere Tirane 22. juna i u Filharmoniji Republike Severne Makedonije 24. juna. (kraj) dep

Share: