Hauser oduševio publiku

08:52 25. 10. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Jedan od najboljih violončelista na svetu Stjepan Hauser na svom prvom solo koncertu, priredio je spektakl u Štark Areni.

Koncert je rasprodat, a publika nije očekivala takav vatromet emocija, romantike i neverovatne energije.

U prvom delu koncerta Hausr je, uz pratnju orkestra, izvodio najlepša dela klasične i filmske muzike – „Now we are free“, „The Godfather“, „Phantom of the Opera“, „My heart will go on“, „Caruso“.

Potom je usledio veoma emotivan trenutak. Hauser je numeru „Haleluja“ posvetio mladom virtuozu Andriji Čikiću i svirao u znak sećanja na Andriju i decu koja su tragično nastradala u školi „Vladislav Ribnikar“.

Ovaj gest  publika je ispratila dugačkim aplauzom i zajedno sa njim dostojanstveno pevala, a specijalni gosti u publici su bili Andrijini roditelji.

Usledili su valcer i tango, a na zvuke „Pirates of the Caribbean“ i „Game of Thrones“ publika je već počela da ustaje.

Na nogama su ostali do kraja koncerta, jer je usledio drugi deo koji je bio ispunjen latino zvucima.

Hauser je neumorno trčao sa jednog na drugi kraj bine, svirao ležeći, a inenađenje večeri bilo je tokom izvođenja pesme „Conga“, kada pozvao Novaka Đokovića da izađe na binu i svira saksofon.

Potom je usledio medley pesama „Volare“ i „Bamboleo“, a Hauser je mikrofon ustupio Sergeju Ćetkoviću i Katarini Ostojić, koji su iz publike pevali refrene pesama.

Tokom pesme „Waka, Waka“ Hauser je sa čelom sišao u publiku, a potom je usledilo horsko pevanje pesme „Bella Ciao“ kojom je završio koncert.

Hauser nastavlja turneju „Rebel with a Cello“ koncertima u Zagrebu, Minhenu, Amsterdamu, Berlinu, Beču, Krakovu, Gdansku, Oberhausenu, Antverpu, Hamburgu, Mančesteru, Londonu, Parizu, Tel Avivu, Istanbulu. (kraj) dep/dj

Share: