Povratak legendi

10:08 10. 11. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - “Svi znate šta nam se dogodilo. Dugo nismo znali šta treba da radimo i onda smo shvatili da moramo da sviramo da bismo živeli, jer bi se vrlo brzo pridružili Akiju. On je sada sa nama i uvek će i biti!” emotivnim rečima se obratio Husein Hasanefendić Hus publici koja je ovacijama reagovala u prepunom BitefArtCafe-u na koncertima koje je Parni Valjak održao 8. i 9. novembra.

Legendarni bend se uželeo bliskog susreta sa publikom i zato su ove godine započeli novo poglavlje rada velikom klupskom turnejom u celom regionu.

Od marta ove godine nastupaju sa mladim pevačem Igorom Drvenkarom, koga su želeli da predstave na koncertima u manjim prostorima gde je u centru pažnje muzika i emocija koju nose bezvremenske pesme legendarnog Valjka.

Iako, veoma mlad Igor Drvenkar je pokazao da savršeno vlada scenom, a spontanost i emocija kojom zrači njegovo izvođenje legendarnih hitova je od prvog trenutka osvojila publiku.

Koncert benda koji skoro 50 godina širi ljubav i čije su pesme sastavni deo života mnogih, započet je pesmom “Ljubav”, a potom je usledila “Suzama se vatre ne gase”, da bi sa “Ljubavnom” poručili da će veče biti ispunjeno romantikom.

Ređali su se hitovi “Zagreb ima isti pozivni”, “Ostani s njim”, “Zastave”, “Vreme ljubavi”, “Kada me dotakne”, “Jesen u meni”, “Uhvati ritam”, “Nedelja”, “Dođi”, “Opet se smejem”, “Lutka za bal”, “Ugasi me” – a predstavljene su i dve nove pesme “Moja glava, moja pravila” i “Bogati će pobeći na Mars” koje najavljuju novi album koji se očekuje početkom naredne godine. Ni nakon dva sata publika nije želela da se veče završi, pa su uz skandiranje “Igore, Igore” vratili bend na bis. Kraj koncerta je obeležilo horsko pevanje pesama “U prolazu” i “Sve još miriše na nju”.

Parni Valjak je, prema reakciji publike, nadmašio sva očekivanja i pokazao svoju koncertnu snagu.

Klupske svirke su samo početak novog poglavlja rada benda, a tokom naredne godine beogradsku publiku očekuje i veliki koncert benda, koji 2025. godine obeležava pola veka rada. (kraj) dep/dj

Share: