Savršene različitosti

18:57 03. 01. 2024. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Beogradski festival igre održaće se pod sloganom “Savršene različitosti” 0d 7. marta do 10. aprila 2024. godine.

Na 21. Izdanju festivala, u Beogradu I Novom Sadu  nastupiće  ukupno 19 kompanija iz 14 zemalja, sa preko 30 koreografskih postavki.

Igri u čast, okupiće se vrhunski umetnici i sjajne trupe, otvoriti važne teme koje analiziraju aktuelne pojave i društvo, kreirati trenuci koji pokreću najlepše emocije.

Manifestacija se razvijala uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Beograda, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Grada Novog Sada, Delegacije EU u Srbiji , ambasada I kulturnih centara.

 Kroz podršku festivalu koji duže od dve decenije pomera granice umetničkog izraza i doprinosi obogaćivanju kulturnog sadržaja u našoj zemlji, kompanija NIS podstiče mlade, talentovane autore i vrhunske stvaraoce da visoko pozicioniraju Srbiju na međunarodnoj sceni.

Kao dugogodišnji partner Festivala, kompanija Visa sa velikom posvećenošću podržava Beogradski festival igre, verujući u njegovu ulogu u pozicioniranju naše zemlje na kulturnoj mapi sveta. Istovremeno, Visa otvara različite mogućnosti kupovine ulaznica na zadovoljstvo publike iz zemlje i inostranstva.

Erste banka kao višegodišnji partner Festivala nastoji da vrhunsku umetnost učini dostupnom najširoj publici u Srbiji, razvijajući posebne projekte za mlade umetnike.

Tradicionalni i novi prijatelji Festivala su Fondacija Hemofarm, kompanija Grand Motors I brend Chery, DDOR osiguranje, Vega IT, brend Nescafe, kompanija Heineken, Advokatska kancelarija Bojović Drašković Popović i partneri, i drugi. (kraj) bdr

Share: