Izložba “EkOko” u Pekingu

16:51 19. 07. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Izložba fotografija “EkOko”, koja prikazuje prirodna bogatstva Srbije, biće otvorena u subotu, 20. jula u Srpskom kulturnom centru "Ivo Andrić" u Pekingu, najavili su organizatori.

“EkOko” predstavlja najbolje radove sa foto-konkursa koji je organizovao Centar za razvoj fotografije, u saradnji sa National Geographic.

Na konkurs je pristiglo 1.500 fotografija, a stručni žiri je odabrao 30 najboljih. Među nagrađenim fotografima su Josip Šarić (prva nagrada), Jaroslav Pap (druga nagrada) i Nenad Marić (treća nagrada).

Ostali autori čiji će radovi biti predstavljeni uključuju Aleksandra Markovića, Đorđa Đerića, Dragana Babovića, Dragana Lapčevića, Gorana Kovačevića, Jana Vala, Jelenu Tupenara, Lazara Tokovića, Maju Radulović, Miloša Krstića, Petra Nešića, Radovanku Vukosavljević, Sašu Džambića, Sašu Lalića, Snežanu Lerh, Tatjanu Blešić i Vladimira Mijailovića.

Fotografije u okviru ove izložbe otkrivaju prirodna bogatstva, zaštićena područja, staništa i nacionalne parkove Srbije, naglašavajući moć fotografije da utiče na svest i emocije posmatrača.

“Priroda je umetničko, autorsko delo, ne smeš je promeniti, preoblikovati, niti neovlašćeno preuzeti”, poruka je ove jedinstvene postavke.

Izložbu u Pekingu organizuje Centar za razvoj fotografije, a realizaciju je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije. (kraj) dep/mk

Share: